Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

[ Objavio: O.Z. ]

12. 01. 2017. 16:21 >> 15:57

STOP LAŽNIM VIJESTIMA

Fejsbuk pokrenuo "novinarski projekat"

Društvena mreža Fejsbuk pokrenula je “novinarski projekat”, čiji je cilj da onemogući da se na platformi objavljuju netačne vijesti, te da se ojača saradnja sa medijima.

Fejsbuk je bio na meti brojnih kritika zbog netačnih vijesti objavljenih tokom predsjedničkih izbora u SAD-u, u novembru prošle godine.

Direktor proizvoda Fejsbuka Fidji Simo izjavio je da se ozbiljno bave vijestima koje se objavljuju na društvenoj mreži, te dodao kako je zadatak Fejsbuka da osigura jedan zdrav prostor za dijeljenje vijesti i informacija.

“Danas predstavljamo jedan novi program a cilj je da ojačamo veze između Fejsbuka i medijskog sektora. U narednom periodu ćemo raditi sa predstavnicima medija i razmotriti šta je moguće učiniti da u ovo digitalno doba korisnicima pružimo tačne informacije”, rekao je Simo.

Naglasio je da će Fejsbuk u narednom periodu raditi i na razvijanju opcija fotografije i video zapisa 360 stepeni, prenosa uživo, te opcije Istant Articles, koja omogućava brži pristup sadržajima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније