Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Stil

Marija Razić

11. 03. 2013. 13:14 >> 13:11

RAJ ZA SVE

FOTO i VIDEO: Kuće na drvetu

S obzirom na upozorenja ljekara da epidemija gojaznosti prijeti svima, jedno od dobrih rješenja da svoju djecu izmamite u prirodu i podstakneke istraživački duh u njima ali i u sebi, je da im napravite kuću na drvetu.

Vremena su se promijenila, a djeca današnjice mnogo više vremena  provode u svojim domovima, nego djeca iz prethodnih razdoblja, koja su djetinjstvo provodila u prirodi i istraživala je.

Dok je djetinjstvo nekada bilo je ispunjeno dvorcima od pijeska, igranjem školice, šetnjama šumovitim stazama , djeca 21. vijeka okupirana su video igrama i razgovorima s prijateljima preko interneta, koji znaju i te kako da potraju.

Jedan od načina da izmamite svoju djecu u prirodu i prilika da se i sami vratite u djetinjstvo i proživite jedno novo, nevjerovatno iskustvo je da im napravite kuću na drvetu.

To ne mora da bude dvorac do neba, ali ni nekoliko daščica prikovanih uz stari hrast. I naravno, za ovu djetinju, ali s druge strane ozbiljnu avanturu, ne treba mnogo novca.

Prije nego krenete sa gradnjom, konsultujte stručnjake i imajte na umu da drvo ne treba da trpi niti da pati, već da i sa kućom na sebi, može normalno da raste i da se razvija.

Postoji mnogo dizajna za kuće na drvetu i one, vjerovali ili ne, mogu da postanu dio bilo kog dvorišta, a uspomene koje ostaju niko više ne može da izbriše.

 

Svaka kuća na drvetu treba da ima čvrste stube ili stepenice. 

Šta god izabrali, zapamtite da to treba da bude  trajno i dovoljno za podršku djeci svih uzrasta  i veličina - čak i odraslim.

Da bi drvo ostalo bezbjedno, stručnjaci "Decoist-"a  savjetuju da razmislite o tome da postavite glavne nosače u zemlju i da izgradite kuću oko stabla. Na ovaj način kuća neće zaustaviti drvo da raste.

 

Na kraju, dodajte neka posebna obilježja koja će dodatno podstaći kako vašu, tako i maštu vaše djece, poput brodskog kormila, tajnog skrovišta ili teleskopa za zvjezdane ljetnje večeri. Kada im jednom priuštite ovakvo avanturističko utočište, ne samo da ćete ih lagano izmamiti napolje, nego ćete kasnije imati muke da ih vratite kući. 

Najveća kuća na drvetu na svijetu

Gradnja kuća na drvetu u SAD dosegla je nove dimenzije i to posebno zahvaljujući graditelju i stolaru Majklu Garnijeru, koji već posjeduje naselje kuća na drvetu i ima devet podignutih stanova u ruralnom Oregonu, sa oko 100 kvadratnih metara.

To mu nije bilo dovoljno i nije se smirio dok sebi nije napravio dom među granama. Njegovo carstvo na drvetu važi za najveće na svijetu  sa nevjerovatnih 1.800 kvadratnih metara.(Decoist)

Kako izgleda možete pogledati u nastavku:

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније