Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Stil

K.J. [ gloria.rs ]

09. 03. 2024. 19:48 >> 07:04
Čitaj mi:

KRALJEVSKA PORODICA

Princeza Dajana dugo odbijala da nosi Šanel

Otkako se, početkom osamdesetih, vjerila sa princem Čarlsom svijet je sa najvećom pažnjom pratio njenu modnu evoluciju, a dijapazon trendova koje je mijenjala iz sezone u sezonu bio je prilično širok i šarolik.

Međutim, kada je prije nekoliko godina glumica koja tumači lik Ledi Di u filmu „Spenser” ponijela crveni kaput sa potpisom modne kuće Šanel, kao asocijaciju na princezin stajling sa božićne mise 1993. godine, u javnost je isplivala informacija koju je do tada malo ko znao.

Naime, princeza Dajana je kreacije svjetski poznatog brenda počela da nosi tek krajem osamdesetih i vrlo rijetko. Problem nisu bili modeli, naprotiv, oni su joj se jako dopadali, već logo.

U dokumentarcu Diana: In Her Own Words može se čuti kako se Dajana prisjeća momenta kada je na rukavima supruga Čarlsa ugledala manžetne u obliku duplog slova C, što je logotop kuće Šanel.

- Pitala sam ga: " To si dobio od Kamile, zar ne?”, a on je odgovorio: "Da, u čemu je problem? To je samo poklon od prijateljice”.

"Oh, kako smo se tada posvađali. Ljubomora, čista ljubomora. I bila je dobra ideja, to sa dva C, ali ne tako pametna", otkrila je tada Dajana, a prenosi Glossy.  

Čarls i Kamila prepoznali su prva slova svojih imena u isprepletenim slovima C, što je prvenstveno oznaka jednog od najpopularnijih svjetskih brendova.

Iz tog razloga, princeza Dajana je tek krajem osamdesetih počela odvažno da nosi kostime sa logoom koji je dugo bio odbojan za nju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније