Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Б.Ч.Ј. [ N1 ]

18. 07. 2023. 07:45 >> 07:44

DECENIJAMA BIO IZGUBLjEN

Čuveni džemper princeze Dajane prvi put na aukciji u septembru

Crveno-beli džemper princeze Dajane poznat pod nazivom "crna ovca", koji je decenijama bio izgubljen, prvi put će biti na aukciji u aukcijskoj kući u Njujorku 7. septembra ove godine, javlja Anadolija.

Džemper princeze Dajane, koja je poginula u saobraćajnoj nesreći u Parizu 1997. godine, izložen je u aukcijskoj kući Sotheby’s.

Predviđa se da će biti prodat po cijeni od 70.000 funti što je oko 81.000 eura.

Prošle su skoro tri decenije od smrti princeze Dajane.

Kraljevski kolekcionari su se godinama borili da posjeduju jedan od princezinih predmeta kada se pojave na aukciji.

Princeza Dajana poginula je u augustu 1997. godine u saobraćajnoj nesreći u Parizu.

Sa njom je stradao i njen tadašnji partner, egipatski biznismen Dodi Fajed. Te noći, 31. avgusta 1997. godine, par je napustio pariski hotel Ritz oko ponoći, a vozeći velikom brzinom u želji da izmaknu paparacima, vozač je izgubio kontrolu nad vozilom i udario u stub tunela.

Sahranu princeze pratilo je 2,5 milijarde ljudi širom svijeta. Od vjeridbe sa princom Čarlsom, humanitarnog rada i neobične harizme, princeza Dajana plijenila je pažnju svjetske javnosti, a smatraju je jednom od najpopularnijih i najfotografisanijih žena svijeta.

U avgusta 1997. godine Dajana je posjetila BiH gdje se srela sa žrtvama mina u sklopu svoje kampanje kojom je željela da skrene pažnju na globalni problem neeksplodiranih ubojnih sredstava.

Dajana je u BiH provela tri dana i obišla je žrtve u nekoliko bosansko-hercegovačkih gradova, pružila im podršku i nadu u bolje sjutra. Ova posjeta BiH bila je posljednja humanitarna posjeta omiljene princeze, jer je dvadesetak dana kasnije poginula u saobraćajnoj nesreći u Parizu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније