Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

[ Beta ]

20. 05. 2015. 13:33 >> 13:38

ABRAMOVIĆ BIJESNA

Džej Zi me je potpuno iskoristio

Performans-umjetnica Marina Abramović izjavila je, povodom saradnje sa Džej Zijem na njegovom video spotu "Picasso Baby" da ju je taj američki reper "potpuno iskoristio" i da je zbog toga "vrlo bijesna", piše danas britanski portal za pop kulturu Nju muzikal ekspres (NME).

Reper je za "Picasso Baby" (2013) bio inspirisan projektom ove performans umjetnice "Umjetnik je prisutan", i Abramovićeva se lično pojavila u spotu.

Njen originalni rad se sastoji u njenom sjedjenju nasuprot publici - u potpunoj tišini.

U izjavi za magazin Spajk art, Abramovićeva je rekla da Džej Zi nije ispunio jedan jedini uslov koji je postojao za korišćenje njenog rada, a to je - pomaganje njenom institutu.

"Stotine ljudi adaptiraju moj rad. Postoje mlade pop grupe koje to čine. Vrlo sam bijesna zbog 'Picasso Baby' jer je Džej Zi, za adaptaciju mog rada, imao samo jedan uslov: da pomogne moj institut. Što on nije učinio", rekla je Marina Abramović i dodala: "Potpuno me je iskoristio, i to nije fer."

Prema njenim riječima, sve se završilo kao "jednostrana transakcija".

"Nikad više neću to da radim. Nikad. Bila sam stvarno naivna u tom svijetu. To je za meni stvarno bilo novo, i nijesam pojma imala da će to da se desi. To je tako okrutno, nevjerovatno je. Držaću se podalje, to je sigurno", dodala je Abramovićeva.

Performans-umjetnica je potom radila sa Lejdi Gagom na video klipu kojim je promovisan Gagin album "Artpop".

Abramovićeva je izjavila za "Spajk art" da je ova pjevačica bila sklonija da uzvrati u odnosu na Džej Zija.

"Ovo (što se desilo sa Džej Zijem) veoma je drugačije od iskustva sa Lejdi Gagom, na primjer, koja je uradila veliki posao za mene. Samim tim što ima 45 miliona sljedbenika, ona je svu tu mlađariju dovela u moju publiku", rekla je Abramovićeva, koja tvrdi da ipak ne žali što je radila sa američkim reperom. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније