Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

М.М.Љ. [ N1 ]

21. 09. 2023. 14:07 >> 14:08
4

OD 23. SEPTEMBRA

Izložba Marine Abramović u Londonu, posjetioce čeka "ljudska kapija"

Konceptualna umjetnica Marina Abramović će 23. septembra predstaviti svoju izložbu na Rojal Academy of Arts u Londonu, a prilikom ulaska posjetioci će se morati progurati između dva gola modela.

Naime, održano je predstavljanje nove izložbe umjetnice Marine Abramović za medije, a kako je otkriveno posjetioci će pri ulasku dočekati goli muškarac i žena koji će služiti kao takozvana ljudska kapija.

Za one koji se ne žele biti dio ove izvjedbe, biće osiguran poseban ulaz. Iz organizacije Royal Academy of Arts koja je domaćin izložbe, istakli su da su im sigurnost i dobrobit izvođača glavni prioritet.

Ova izložba označava istorijski trenutak za njih, jer je Marina Abramović prva žena umjetnica koja će se predstaviti u jednoj od njihovih glavnih galerija, iako kao kulturna institucija djeluju već 255 godina.

Kako prenose mediji, izložba, koja će trajati do 1. januara 2024. godine, obećava pomjeranje granica i izazivanje konvencija. U ovoj, nadolazećoj izložbi Marina Abramović se ponovo osvrće na koncept "The House with the Ocean View", gdje je živjela 12 dana u galeriji pred posjetiocima.

No, ovaj put će je zamijeniti tri žene, koje će provesti 12 dana na posebnim pričvršćenim platformama za zidove galerije, gdje će samo ćutati i piti vodu. Zbog toga se Abramović našla na meti kritičara koji navode da ona nema savjesti. Međutim, žene koje budu dio umjetničkog performansa biće pod nadzorom ljekara, psihologa i nutricionista tokom cijele izložbe.

Cijena ulaznica za izložbu je oko 30 eura, a može se kupiti na web stranici Royal Academy of Arts. Zbog sadržaja izložbe za odrasle, osobe mlađe od 16 godina moraju biti u pratnji punoljetnog vlasnika ulaznice.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније