Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

A.B. [ Mira Rovčanin, Radio Crne Gore ]

03. 04. 2024. 20:16 >> 20:17
Čitaj mi:

26. aprila u 20 sati

Koncertom "Galije" obnavljaju muzičke manifestacije u SC Nikšić

U Sportskom centru Nikšić 26. aprila održaće se koncert grupe „Galija“. Prodaja karata počela je danas na biletarnicama Nikšićkog pozorišta i Sportskog centra. Organizatori koncerta su Javne ustanove „Nikšićko pozorište“ i „Zahumlje“ , Turistička organizacija Nikšić i Sportski centar Nikšić, uz podršku Opštine i NVO „ FORS Montenegro“.

Poslije dužeg vremena SC Nikšić ponovo će biti mjesto okupljanja ljubitelja muzičkih manifestacija. 26. aprila u 20 sati održaće se koncert poznate grupe „Galija“. U ime organizatora dirketor TO Nikšić Mitar Barać kaže da se karte mogu kupiti na biltarnicama Nikšićkog pozorišta i Sportskog centra, svakog radnog dana i subotom od 12 do 20 sati. Omogućena je i online prodaja, putem sajta eticketing. Cijena karte u predprodaji je 10 eura, a od 22 aprila, 12 eura.

„Izuzetno zadovoljstvo što ćemo imati ovakav muzički hepening, poslije dužeg vremena, u Sportskom centru. Nadam se da će to biti jedna ustaljena praksa. Usaglasili smo se da za početak to bude Galija, kultni bend, koji dugo vremena nije nastupao u našem gradu, u punom sastavu. Pozivam sve sugrađane da kupe kartu i daju doprinos realizaciji ovog događaja“, rekao je Barać.

Obnavljanje muzičkih manifestacija u Sportskom centru podržalo je i Nikšićko pozorište. Direktor ustanove Radinko Krulanović kaže da kultura zahtjeva zajedničko djelovanje, bez čega nema ni dobrih rezultata.

„Očekujemo da ćemo sa ovom zajedničkom akcijom pokazati i sve ono što ovih godina i radimo, a to je da težimo ka tome da svi budemo oslobođeni, da budemo u tim pravim vrijednostima i da promovišemo prave vrijednosti“, rekao je Krulanović.

Prije Galije nastupiće dječiji hor Zahumlja, sa već prepoznatljivim rok repertarom. Direktor ustanove Miodrag Čizmović podsjetio je na višedecenijsko postojanje grupe Galija, uz čiji su bogat muzički opus sazrijevale brojne generacije.

„Njihovi albumi „ Prva plovidba“ , „ Druga plovidba“ ili „ Vječita plovidba“ sugerišu da je i sami život vječiti put ka traženju, prije svega slobode, ka traženju smisla, ka traženju ljubavi. I naravno put ka spoznaji i samospoznaji. Ova zajednička akcija sugeriše da je život bez zajednice greška, da zajedničkim snagama pokušavamo da otvorimo neke nove horizonte i da nađemo sebe u sebi“, poručio je Čizmović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније