Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

RTCG

11. 07. 2023. 07:29 >> 07:29

NAOD ZORIĆ

"Moja zemlja prepoznala vrijednosti za koje sam se borio kroz umjetnost"

Dobitnik Trinaestojulske nagrade, umjetnik Naod Zorić kazao je da ga nagrada čini srećnim, ponosnim i itekako odgovornim u budućnosti. "Za mene znači jednu veliku radost, da je moja zemlja u kojoj sam rođen prepoznala neke vrijednosti za koje sam se ja borio kroz svoj život baveći se umjetnošću", kazao je Zorić nakon dodjele nagrada.

Predsjednica Skupštine Danijela Đurović uručila je juče Trinaestojulsku nagradu ovogodišnjim dobitnicima tog najvećeg državnog priznanja. Laureati za 2023. godinu su Roman Simović, Naod Zorić i Predrag Uljarević.

Ovu odluku donio je žiri u sastavu predsjednik prof. dr Miroslav Doderović i članovi dr Žarko Leković, prof. dr Dragan Koprivica, mr Isidora Damjanović, prof. Svetlana Ivanović, prof. dr Vidran Kljajević i dr Milena Burić, na sjednici 19. juna na Cetinju.

Članovi žirija bili su jednoglasni povodom dodjele nagrade Simoviću i Zoriću, dok je odluka o dodjeli nagrade Uljareviću donijeta većinom glasova, saopšteno je iz Ministarstva kulture i medija.

Trinaestojulska nagrada dodjeljuje se građaninu ili državljaninu Crne Gore, grupi osoba ili pravnom licu koje ima sjedište na teritoriji Crne Gore, za rezultate od izuzetnog značaja za državu ostvarene u godini koja prethodi dodjeli nagrade.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније