Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

A.B. [ Portal RTCG ]

12. 12. 2023. 19:25 >> 19:26
Čitaj mi:

ZAVIČAJNI MUZEJ

Izložba Naoda Zorića sjutra veče u Pljevljima

Samostalna izložba Naoda Zorića naslovljena "Presjek" biće otvorena u Zavičajnom muzeju u Pljevljima sjutra veče u 19 sati u glavnom izložbenom prostoru.

Organizator izložbe je JU Umjetička galerija "Vitomir Srbljanović".

Zorić je dobitnik brojnih nagrada, među kojima su i nagrada za crtež na FLU Cetinje 1991. godine, nagrada za sliku na 25. Hercegnovskom salonu (kao najmlađi učesnik) 1992. godine, i nagrada za sliku na FLU Cetinje 1992. godine, Nagrada „Milunović, Stijović, Lubarda“ ULUCG 2007. godine.

Izlagao je na brojnim izložbama u zemlji i inostranstvu.

Radovi Zorića se nalaze u muzejima, galerijama i privatnim kolekcijama.

O njemu je snimljen dokumentarni film „Ozbiljna igra - prozor Naoda Zorića“ 2003. godine u produkciji RTS-a, urednika i reditelja Božidara Kalezića.

Dobitnik je Trinaestojulske nagrade za 2023. godinu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније