Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila: M.M.Lj. ]

04. 06. 2019. 23:32 >> 23:30

U KIC-U

Promocija monografije "Milena Dravić ili ključ snova"

Crnogorska kinoteka organizuje promociju monografije „Milena Dravić ili ključ snova“ u petak 7. juna u 21h, u sali Dodest KIC-a „Budo Tomović“.

Monografija „Milena Dravić ili ključ snova“ autorke  Anite Panić, druga je monografija u ediciji filmske monografije koju je pokrenuo Filmski centar Srbije.

“Ovo luksuzno, dvojezično izdanje koje je štampao Službeni glasnik  ima 364 strane. Čini ga sedam poglavlja u kojima je analitično i sa puno zanimljivih detalja predstavljen život i stvaralaštvo Milene Dravić, jedne od najvećih filmskih glumica  nekadašnje Jugoslavije. Detaljno i sa obiljem arhivske građe rasvjetljava se filmska, ali i bogata televizijska i pozorišna karijera Milene Dravić”, navodi se u saopštenju KIC-a.

Na promociji će, pored autorke, govoriti Stevan Koprivica, dramski pisac i scenarista i Branko Baletić, reditelj i vanredni član CANU, a biće prikazani i određeni video zapisi sačinjeni od Mileninih uloga.

Moderatorka je glumica Žana Gardašević Bulatović.

Anita Panić karijeru je započela na Radio Beogradu  kao autor emisija iz kulture , pisala je kratke priče i scenarija za radijski program.  Radeći više od dvije decenije  na Televiziji Beograd kao televizijski urednik, scenarista i reditelj, realizovala je preko stotinu dokumentarnih emisija i filmova, za koje je nagrađivana  na međunarodnim festivalima. Pisala je feljtone za dnevne novine, desetine tekstova za časopise, filmska scenarija. Autor je nekoliko dramskih tekstova. Anita Panić je takođe autor i monografije o poznatom glumacu Petru Kralju u izdanju Službenog glasnika. Član je Udruženja filmskih umetnika Srbije, živi  i radi u Beogradu kao slobodni umjetnik.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније