Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila: J.B.Č. ]

07. 11. 2017. 10:01 >> 09:37

U ČETVRTAK

Izložba Tanje Markuš na Cetinju

U četvrtak, 9. novembra u 19 sati u Galeriji Atelje DADO biće otvorena izložba Tanje Markuš "The Inner Poetry of Strategic Planning".

Kako je saopšteno iz Narodnog muzeja Crne Gore koji je organizator izložbe, serija radova pod nazivom "Unutrašnja poezija strateškog planiranja" istražuje mehanizme savremenog kolonijalizma, fokusirajući se na ulogu političko-ekonomskog diskursa u procesu instrumentalizacije umjetnosti, kao i (ne)moć umjetnosti u preispitivanju ove dinamike.

Tanja Markuš je rođena 1981. godine u Titogradu. Završila je studije slikarstva na Akademiji likovnih umjetnosti na Cetinju, na kojoj trenutno pohađa magistarske studije. Bavi se slikarstvom, kolažem i konceptualnim radom. Samostalno je izlagala 2013. godine u Crnoj Gori, a učestvovala je u kolektivnim izložbama, umjetničkim projektima i rezidencijama u zemlji i inostranstvu (Austrija, Francuska). Dobitnica je nagrade ULUCG „Lubarda, Stijović, Milunović” za 2017. godinu.

Kustoskinja je Ljiljana Karadžić

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније