Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavio: I. P. ]

26. 06. 2017. 09:00 >> 08:33

OTVORENO SINOĆ

Počelo "Ljeto u Prijestonici"

Koncertom KUD-a "Njegoš" sinoć je na Ljetnjoj pozornici počeo program "Ljeto u Prijestonici", koji će trajati do kraja septembra.

 

Koncertom, kojem su prisustvovali brojni posjetioci, KUD "Njegoš" je obilježio 110 godina postojanja i uspješnog rada.

Gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović, na otvaranju manifestacije, rekao je da su članovi KUD-a "Njegoš" posebna vrijednost Cetinja.

"Ova kulturna godina u našem gradu, spram svih događaja, prevashodno treba da protekne u znaku godišnjice koja svjedoči o veličini ovog sjajnog kolektiva. Kroz svoje dugo trajanje, oni ne samo da su bili od značaja za Cetinje – bili su izuzetni reprezenti Crne Gore gdje god su nastupali. I baš zato, i ovo veče obavezuje da podržimo inicijativu o tome da KUD 'Njegoš' stekne status nacionalnog ansambla", istakao je Bogdanović.

On je kazao da su se, kada je u pitanju "Ljeto u Prijestonici", potrudili da naprave spoj brojnih događaja, niz novih festivala i srodnih sadržaja, ali i da kulturnom mapom obuhvate još više sela nego ikad ranije.

"Program smo koncipirali uz široku saradnju institucija i organizacija, civilnog sektora i brojnih pojedinaca, koji će u predstojećih 100 dana potvrditi da Cetinje jeste centar crnogorske kulture", naglasio je Bogdanović.

Na koncertu je učestvovalo više od stotinu igrača, muzičara i pjevača iz ansambla "Njegoš", kao i prijateljskih društava iz regiona - "Kolo" iz Srbije i "Tanec" iz Makedonije.

Organizatori "Ljeta u Prijestonici" su Prijestonica Cetinje i Turistička organizacija Prijestonice, u saradnji sa brojnim institucijama kulture, mjesnim zajednicama, civilnim sektorom i drugim organizacijama.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније