Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

13. 08. 2018. 18:40 >> 18:23

MANIFESTACIJA

"Ljeto u Prijestonici" opravdalo očekivanja

Tradicionalna manifestacija "Ljeto u Prijestonici" bogatim programom u prethodna dva mjeseca okupila je više hiljada građana, čime je Cetinje još jednom potvrdilo status kulturnog, umjetničkog, duhovnog i istorijskog centra Crne Gore, saopšteno je iz Prijestonice.

Navodi se da su muzički, dramski, likovni programi, sajamske manifestacije, sportski događaji, realizovani na više lokacija u gradu.

"Cilj je bio da se ožive pojedini prostori i pošalje nedvosmislena poruka da naše istorijsko i kulturno nasljeđe odlično komunicira sa savremenim umjetničkim izražajem, da cijeli grad može biti pozornica na kojoj se izvode aktuelni, raznovrsni i angažovani kulturno-umjetnički i sportski programi”, kaže se u saopštenju.

Time je, kako navode u Prijestonici, ova manifestacija opravdala epitet tradicionalne, kao i očekivanja građana i uprave grada.

Posebno mjesto u programu „Ljeta u Prijestonici” imao je sinoćnji koncert cetinjske i crnogorske grupe Perper ispred Kraljevskog pozorišta Zetski dom.

Iz Prijestonice su podsjetili da je i ovogodišnju manifestaciju otvorio član Perpera Momčilo Zeković Zeko promocijom albuma „Džep sa tajnama”, u Parku 13. jul.

Na istoj lokaciji nedavno je izvedena predstava „Pogledi“, adaptacija drame „Preljubnice“ Gorana Milenkovića, u izvođenju Katarine Radivojević, Nine Seničar i naše Marije Vicković.

Niz aktivnosti realizovano je na gradskim trgovima - poput Biciklijade, svečanog koncerta povodom Dana državnosti i koncerta ruskog orkestra Nekrasov na Dvorskom trgu, tradicionalne manifestacije Miris lipa i meda na Balšića Pazaru, i dvodnevnog basket turnira Cetinje 2K18 na Studentskom trgu.

Organizovano je i više književnih večeri i likovnih izložbi.

Ljetnja pozornica je u toku tri dana bila domaćin 12. Međunarodnog festivala folklora koji je, u organizaciji KUD-a „Njegoš”, okupio 250 folkloraša iz sedam zemalja Evrope i Evroazije.

Obilježena je i Nedjelja mladih u organizaciji NVO Građanski kreativni centar, a program je organizovan na Dvorskom trgu, na Ivanovim koritima i u prostorijama Američkog ugla.

Iz Prijestonice su kazali da se do kraja mjeseca očekuju i tradicionalne manifestacije Riječka noć i Njeguška trpeza, izložbe i koncerti.

Manifestaciju Ljeto u Prijestonici realizuju Prijestonica i Turistička organizacija Cetinje, uz pomoć partnera i prijatelja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније