Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

[ M.M.Lj. ]

20. 06. 2023. 11:52 >> 12:38

OD 2. JULA

Kotorski festival pozorišta za djecu pod sloganom- Zamislite djeco

Kotorski festival pozorišta za djecu (KFPD), 31. po redu, biće održan od 2. do 12. jula u organizaciji Opštine Kotor - Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti. Festival koji je međunarodnog karaktera, organizuje se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Crne Gore, a pod visokim pokroviteljstvom predsjednika države.

Kada je pozorišni program u pitanju, u planu je  da bude odigrano 16 predstava, od kojih 11 u takmičarskom dijelu programa.

Nastupiće pozorišne trupe iz Izraela, Švedske, Španije, Italije, Sjeverne Makedonije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i iz Crne Gore. Predstave su za svu djecu, uzrasta od 0 do 18 godina.

Glavni program Festivala će se, kako je planirano, najvećim dijelom odvijati na Ljetnjoj pozornici i u Kulturnom centru “Nikola Đurković”, dok su ostale lokacije: Pjaca od kina, Glavni gradski trg i zgrada Starog zatvora.

Pored pozorišnog programa, Festival će imati bogat prateći program u kojem su zastupljene sve umjetnosti, a čine ga edukativno-teorijski program, dječje scensko stvaralaštvo i likovni program.

Ove godine biće angažovano oko 300 volontera različitih uzrasta.Festival će biti otvoren na Ljetnjoj pozornici 2. jula u 21. 30, kada će biti izvedena predstava “Zamislite, djeco...” za koju scenario i režiju potpisuje Dejan Đonović.

Naziv predstave koja je rađena u produkciji Kotorskog festivala pozorišta za djecu ujedno je i slogan ovogodišnjeg Festivala.Na svečanom otvaranju publici će se obratiti predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić koji će po tradiciji predati ključeve grada djeci i predsjednik Crne Gore Jakov Milatović koji je i visoki pokrovitelj Festivala. 

Dobrodošli u Kotor koji je od 2. do 12. jula najinspirativniji - obojen najvedrijim bojama, posebno miriše na nova znanja, kreativnost i igru i donosi najčistiju energiju – onu koja nas posebno pokreće u danima kada je “grad u rukama najmlađih”.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније