Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ Libertas Press ]

26. 12. 2023. 22:05 >> 22:17
Čitaj mi:

UHAPŠENI TOKOM RACIJE

Sud u Beranama pustio Senića, Raičevića i Jevrića na slobodu

Stefan Senić (32), Srđan Raičević (45) i Lazar Jevrić (27), koji su uhapšeni prije tri dana u Beranama tokom policijske racije u jednom ugostiteljskom lokalu u tom gradu, odlukom sudije za istragu Osnovnog suda u Beranama, Ivana Došljaka, ujedno i predsjednika te sudske institucije, pušteni su da se brane sa slobode.

Time je, naveli su danas iz beranskog suda, odbijen prijedlog Osnovnog državnog tužilaštva u Beranama da se Seniću, Raičeviću i Jevriću odredi pritvor zbog sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija. Seniću se na teret stavlja i krivično djelo teška krađa.

Njih trojica uhapšeni su tokom policijske racije u jednom ugostiteljskom lokalu, u kojem je, prema saznanjima Libertasa, organizovano slavlje povodom rođendana djeteta Vuka Vulevića, koji se u policijskim dokumentima vodi kao član organizovane kriminalne grupe, piše Libertas Press.

Racija je uslijedila nakon što je policija obaviještena da proslavi u Beranama prisustvuju bezbjednosno-interesantne osobe, članovi visokorizičnih kriminalnih grupa, da je više ljudi naoružano i da je došlo do upotrebe vatrenog oružja i šenlučenja.

Tokom racije oduzeta su tri pištolja od uhapšenih Senića, Raičevića i Jevrića, a sa lica mjesta su izuzete i čaure i poslate na vještačenje.

“Tužilaštvo je predložilo određivanje pritvora osumnjičenih zbog okolnosti koje ukazuju da bi, boravkom na slobodi, mogli ponoviti krivična djela i ometati postupak uticajem na svjedoke”, rekao je, ranije danas, Libertasu portparol Osnovnog državnog tužilaštva u Beranama, državni tužilac Marko Bojović.

Taj prijedlog je, saopšteno je iz suda, odbijen kao neosnovan.

“Optužbe nijesu bile prihvatljivo argumentovane i obrazložene konkretne okolnosti – rizici da će osumnjičeni zaista ponoviti krivično djelo i uticati na R.M, I.V, B.V, Č.L, P.S, K.M, R.M. i J.Ž, koje je potrebno saslušati u svojstvu svjedoka i time ometati dalji tok postupka”, naveli su iz beranskog suda.

Seniću, Raičeviću i Jevriću su, kažu, izrečene mjere nadzora - zabrana pristupa ili sastajanja sa osobama čije je saslušanje u svojstvu svjedoka predloženo, “na razdaljini koja ne može biti manja od 100 metara”.

“Osumnjičeni su priznali izvršenje predmetnih krivičnih djela, oružje kojim su krivična djela izvršena je oduzeto, prilikom pretresa porodičnih kuća osumnjičenih nije pronađeno drugo oružje i sudu nije dostavljen podatak o tome da li se, osim oduzetog, neko drugo oružje vodi na osumnjičene, pa bi određivanje pritvora vodilo povredi člana 5 Evropske konvencije o ljudskim pravima čiji standardi nalažu da svako pritvaranje mora biti jasno, precizno i uvjerljivo obrazloženo”, navodi se u saopštenju suda, koje je potpisala portparolka Ana Radunović.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније