Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ Onogošt.me; Objavila: M.M ]

25. 05. 2019. 13:16 >> 15:37

KOMEMORACIJA U "ZAHUMLJU"

Oprostili se od Aleksandra Dedovića

Povodom smrti izvršnog direktora Nevladine organizacije Alfa Centar, Aleksandra Dedovića, danas je u zgradi “Zahumlja” održana Komemorativna sjednica.

“Nikšić i Šime su bili neraskidivo povezani. Šime je nosio Nikšić u srcu gdje god da je išao, a Nikšić je volio njegovu osobenost”, kazao je predsjednik SO Nikšić, Radivoje Nikčević.

On je istakao da je Dedović kao perjanica civilnog sektora u Nikšiću bio jedan od najglasnijih zagovornika razvoja NVO sektora i njegovog doprinosa demokratizaciji i važnim procesima u crnogorskom društvu

“Posebno smo ponosni na njegov posljednji projekat koji je realizovao u saradnji sa Opštinom Nikšić "Iz Nikšića s ljubavlju", koji je imao za cilj promociju turističkih kulturnih i turističkih potencijala našeg grada. Njegove sada već čuvene razglednice i zbirka poezije ostaće trajna uspomena na Šima i njegovu ljubav prema Nikšiću”, dodao je Nikčević.

Direktor Direktorata za ljudske resurse u Ministarstvu odbrane, Mihailo Volkov, rekao je da se danas opraštamo od nesvakidašnjeg čovjeka, koga će pamtiti i Nikšić i Crna Gora.

“Prerano je otrgnut od svoje porodice, od društva i posla kojem je posvetio sebe. Završen je jedan sadržajan i bogat život. Ovaj svijet je ostao bez čovjeka koji je svoj kratki životni vijek posvetio humanitarnom radu, i koji je dao doprinos u izgradnji naše Crne Gore”, naveo je Volkov.

On je dodao da su Dedovića krasili inteligencija, upornost i rad.

“Svojom posvećenošću, i predanošću dao je doprinos crnogorskom razvoju, posebno radom kroz nevladinu organizaciju Alfa centar. Njegovo zalaganje ostaće upamćeno i poslužiće kao primjer budućim naraštajima”, istakao je Volkov.

Na komemoraciji je govorio i Radoje Mijušković ispred “Alfa centra” .

"Obišao je čitav svijet, i za svojih 54 godine živio nečija 54 života, ali je od svega uvijek izdvajao svoj grad, i uvijek se svom Nikšiću najradije vraćao. Sudbina je tako nacrtala da upravo i posljednji projekat na kome je Šime radio i koji nosi naziv „Iz Nikšića s ljubavlju“,bude posvećen promocji Nikšića, veličanju njegovih vrijednosti, nikšićke kreativnosti, mladosti i ljepote...

I falićeš nam, Šime... Faliće nam tvoja harizma, šarm, erudicija, duh... faliće nam tvoje dosjetke, da nas razgale i izvuku osmijeh i u najtežim trnucima, faliće nam oslonac, savjet u pravom trenutku.

Falićeš nam da nas naučiš, da budeš tu u podne – u ponoći kad je frka. Faliće nam energetska bomba kad uđe u prostoriju i razdrma sve uštogljene face i odmingluje tu i tamo...Neka ti je vječna slava i hvala".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније