Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ Objavila: J.B.Č. ]

17. 07. 2018. 14:56 >> 18:58
2

MJEŠTANI BREZANA

Prijave za nepropisno parkiranje zbog blokade puta

Mještani pivskih sela Gornja i Donja Brezna koji već mjesec dana blokiraju seoski put i ne dozvoljavaju pristup energetskim kompanijama koje izvode radove na dalekovodima 110kV I 400kV, Krnovo Green Energy i Crnogorskom elektroprenosnom sistemu (CGES) ističu da im je policija juče napisala prijave za nepropisno parkiranje i da članove Mjesnog odbora poziva na informativne razgovore. Ne vide razloga za to jer je kako su kazali, skup uredno prijavljen a pregovori sa energetskim kompanijama u toku.

Predsjednik Mjesnog odbora, Mićo Blagojevič, kaže da su ga iz policije zvali da dođe u Plužine da da izjavu.

"Ne vidim razlog za to. Skup je uredno prijavljen, pregovori sa energetskim kompanijama su u toku, uradili smo elaborat koji su tražili", kaže Blagojević.

Mještani Gornjih i Donjih Brezana već skoro mjesec dana protestuju i blokiraju put energetskim kompanijama jer, kako su kazali, nemaju drugog načina da ih natjeraju da poštuju zakone Crne Gore i poprave put koji su potpuno uništile i plate štetu koju su pričinile na opštinskoj imovini i privatnim imanjima.

"Zloupotrijebili su pravnu neukost i neznanje mještana i njihovu dobru volju. Dočekani su prijateljski, a prevarili su siromašne i pravno neuke seljake”, kaže mještanin Mirko Radojević.

On pojašnjava da je njemu i još trojici mještana Brezana, Budimiru Radojeviću, Maju Blečiću i Milojku Đurkoviću, plužinska policija pisala prijave za nepropisno parkiranje jer su, kako navodi, zaustavili svoje automobile na seoskom putu.

Radojević tvrdi da se na mještane vrši pritisak da odustanu od blokade i dozvole radove energetskim kompanijama, na šta, kako je kazao, oni ne pristaju dok se ne postigne dogovor o sanaciji puta.

"Ja sam na seoskom putu sreo predstavnike izvođača radova koji su nekako prošli blokadu i pitao ih gdje idu. Rekao sam im da mještani protestuju, dok investitori ne prihvate da poprave put koji su uništili. Oni su zvali policiju iz Plužina koja je došla i uzela podatke od nas mještana ali ne i od njih", kaže Radojević.

Policija je dodaje, nakon toga otišla.

"Nakon nekog vremena, vjerovatno po instrukcijama nadređenih, došli su u selo i bukvalno 'podmetnuli' mještanima da potpišu zapisnike da su ugrozili saobraćaj i naložili nam da dođemo u Plužine kako bi dali izjave", kaže Radojević.

Majo Blečić tvrdi da nije znao šta potpisuje.

"Donijeli su mi neki papir da potpišem, a nisam imao naočare, i nijesam znao sta piše. Potpisao sam jer nijesam ništa skirivio pred zakonom. Ja čuvam ovce i bavim se seoskim poslovima, a ne podmetanjima. Kasnije sam saznao da su nam podmetnuli prijave za nepropisno parkiranje", kazao je Blečić

Radojević sumnja da su "policajci u Plužinama instruirani od strane energetskih kompanija".

"Kada sam ja zvao predstavnike CGES-a, koji su neovlašteno izvodili radove na mom imanju, da ih upozorim da se sklone sa privatnog posjeda, posle 10 minuta me zvao komandir policije u Plužinama da me 'upozori' da će mi pisati prijavu ukolko ih budem sprječavao da rade na mom imanju. Ukoliko se dogodi još nešto slično, tražićemo da unutrašnja kontrola policije ispita rad policijskih službenika, a podnijećemo i krivične prijave. Mi sve radimo u skladu sa zakonom i pozivamo i njh da poštuju zakone", kazao je Radojević.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније