Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

Darko Bulatović [ TVCG ]

03. 05. 2024. 07:40 >> 07:41
Čitaj mi:

rezervacije obećavajuće

Sve spremno za ljetnju sezonu na Žabljaku

Nakon kraha zimske sezone, i na Žabljaku s nestrpljenjem očekuju ljetnju. Dosadašnje rezervacije su obećavajuće, ali sve to moraće da isprati i lokalna uprava. No, pitanje vodosnabdijevanja, parkinga i divlje gradnje gorući su problemi sa kojima opština ne može sama da se izbori.

Kako sada stvari stoje na Žabljaku će se  ovog ljeta tražiti soba više. Nakon prošlogodišnje sezone koje je bila jedna od najboljih, prve najave pokazuju da bi i ova mogla makar da se ponovi.

"Prema rezervacijama koje sad imamo, očekujemo da bude i bolja nego prošlogodišnja. Uglavnom stranci dosta unaprijed rezervišu svoj smještaj, tako da je nama već sad maj popunjen i jun, kao i većim dijelom jul i avgust", kazao je Vukoman Lalović iz  Udruženja ugostitelja Žabljaka.

U Žabljak će stići turisti iz svih krajeva svijeta. Najviše je tu Francuza, Njemaca, Rusa i Ukrajinaca. Sve njih godinama dočekivao je saobraćajni kolaps i problemi sa vodsnabdijevanjem.

U lokalnoj upravi kažu da rade sve da se to ne ponovi, pogotovo kada je u pitanju problem nepropisnog parkiranja.

"Postavljanje komunalnog mobilijara, fizičkih prepreka, onemogućavanje parkiranja na kolovoznim trakama i zelenim površinama značajni će doprinijeti da se taj kolaps izbjegne, a po prvi put biće regulisano parkiranje u Žabljaku, vršiće se naplata parkinga. Imamo gradsku garažu sa preko 110 parking mjesta, značajan broj parking mjesta u užem gradskom jezgru,u centru grada", kaže predsjednik opštine Žabljak Radoš Žugić.

Vukomana Lalovića posebno brine gradnja. Kako ona legalna koja nije zaustavljena idejom o privremenom moratorijumu i koja opeterećuje i onako preopterećenu lokalnuinfrastrukturu, tako i ona nelegalna koja na Žabljaku cvjeta.

Sve to skupa, kaže, kvari imidž i reputaciju koju Durmitor ima.

"Devedeset odsto tih objekata nije ni prijavljeno da se izdavaju, pa se ni ne plaćaju takse i porezi koji sve to moramo legalno da sprovodimo. Tu država treba da uklkuči inspekcijske službe koje će da vode računa da svi budemo jednaki", kaže Lalović.

Na Žabljaku je prošlog avgusta, prema podacima loklane trusitičke organizacije, zabilježno rekordnih 50.000 noćenja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније