Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.V.

17. 05. 2024. 18:58 >> 19:34
19

mandić potvrdio

Većina predložila Rezoluciju o Jasenovcu

Skupštinska većina predala je Predlog Rezolucije o Jasenovcu, potvrdio je predsjednik Parlamenta Andrija Mandić.


Predlog Rezolucije potpisalo je 43 poslanika. 

Mandić je na sjednici Skupštine rekao da je predata Rezolucija o Jasenovcu. 

"U skupštinsku proceduru predali smo Predlog Rezoluciju o genocidu u Jasenovcu, uz 43 potpisa podrške poslanika iz parlamentarne većine. Imamo čvrsto uvjeravanje još nekoliko poslanika da će podržati i to je ono što moram da obavijestim javnost jer je to važna i značajna stvar za ovaj Parlament koji se ranije određivao prema nekim drugim dešavanjima na prostoru bivše Jugoslavije tako da nam je ovo veoma važno", kazao je Mandić. 

Ranije danas, skupštinska većina razgovarala je o podnošenju ove Rezolucije.

Na tom sastanku, dio učesnika, prema našim saznanjima, smatrao je da Rezoluciju treba predložiti što prije, dok je drugi dio ukazao da to treba da bude urađeno nakon što bude izvjesno dobijanje IBAR, odnosno pozitivnog mišljenja EK vezano za pregovore o pridruživanju u oblasti vladavine prava.

Rezoluciju o Jasenovcu najavio je nedavno predsjednik Skupštine Andrija Mandić, a premijer Spajić je rekao da je spreman da se ta rezolucija podrži.

U međuvremenu Hrvatska je uputila protestnu notu zbog najave da će ta rezolucija biti predložena. 

Vlada Crne Gore izjasniće se naredne sedmice u UN o Rezoluciji o Srebrenici koju su predložile Njemačka i Ruanda.

Пратите нас на

Коментари19

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније