Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

M.M.Lj. [ RTV Budva/Primorski.me ]

25. 03. 2024. 11:45 >> 11:45

PROTEST MJEŠTANA

"Do 1. maja otvaranje Svetog Stefana ili raskid ugovora sa zakupcem"

Sa protesta ispred Svetog Stefana, grad – hotela, mještani su poručili da se ovaj turistički biser otvori do 1. maja. Ukoliko se zahtjev ne ispuni, radikalizovaće proteste, a ako do 15. juna grad – hotel ne bude otvoren, ne isključuju mogućnost blokade kompletnog mjesta.

Kako prenosi Primorski portal, mještani, takođe, traže da, ukoliko zakupac Kompanija Adriatik propertis ne ispuni ugovor i predviđene obaveze, da ga Vlada raskine. Ističu da neće dozvoliti da Sveti Stefan i dalje bude jedini zaključani grad na svijetu.

Protest je simbolično počeo juče, 24. marta u pet do 12 sati.

„Nismo se okupili ovdje danas ni da bi dočekali, ni otpratili goste sa Svetog Stefana, jer ovdje gostiju nema već duže vrijeme, a ne nazire se ni momenat kada će ih uopšte biti. Okupili smo se da konstatujemo nešto što cijela Crna Gora ne vidi, ili bolje rečeno, ne želi da vidi. A to je da je Sveti Stefan zapušten, zatvoren, unižen i da mu se svaki dan urušava ugled koji je gradio decenijama“, kazao je na protestu Nikola Rađenović, član Savjeta MZ Sveti Stefan.

Rađenović ističe da su se, simbolično u 5 do 12, okupili ispred kapije Svetog Stefana, kako bi Vladi i nadležnima u Crnoj Gori i zakupci poručili da Sveti Stefan otvore, da  počne da radi u punom kapacitetu, u skladu sa zakonom i potpisanim ugovorom.

„To znači da sve staze na zakupljenoj teritoriji budu dostupne i slobodne za sve, kako je predviđeno ugovorom. To podrazumijeva stazu iznad Kraljičine plaže, rivu, ulazak u Svet Stefan u režimu kako je predviđeno samim ugovorom. Ukazujemo da ovaj prostor ne smije biti poligon za izradu stanova i prodaju nekretnina i da se ovdje može obavljati samo turizam. Dajemo rok do 1. maja da se dođe do otvaranja Hotela Sveti Stefan. Ako Hotel ne otvore do 1. maja, jasno nam je da nemaju volju i želju da ga ikad otvore”, naveo je Rađenović.

Ako do 1. maja ne dođe do otvaranja, traže da neka Vlada i Skupština sprovedu u djelo raskid ugovora sa zakupcem.

“Ako ne dođe do raskida ugovora do 15. juna, jasno je da je država okrenula leđa i da je Sveti Stefan ne interesuje“, naveo je Rađenović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније