Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

Б.Б. [ Mina ]

02. 11. 2023. 16:58 >> 16:58
2

FINALE IZBORA 25. NOVEMBRA

Andrea Nikolić na izboru za Mis turizma svijeta u Kini

Studentkinja podgoričkog Pravnog fakulteta Andrea Nikolić, predstavljaće Crnu Goru na finalnom izboru za Mis turizma svijeta u Narodnoj Republici Kini, saopšteno je iz agencije Mis monte.

Kako navode, Nikolić kao jedna od najljepših Crnogorki i finalistkinja ovogodišnjeg izbora za Mis Crne Gore u Tivtu, osvojila je titulu Mis turizma i izabrana da predstavlja Crnu Goru na međunarodnom takmičenju Miss Tourism World-final.

Finale izbora biće održano 25. novembra u kineskoj provinciji Fuđien, na obali Tajvanskog moreuza.

Dolazak takmičarki u mjestu održavanja manifestacije planiran je 19 dana prije finalne večeri.

Tokom boravka u toj državi više od 80 finalistkinja iz cijelog svijeta u pratnji organizatora obilaziće turističke atrakcije provincije Fuđien, a brojnim mjestima koja se nalaze na listi UNESCO, prisustvovaće humanitarnim revijama i drugim događajima, gdje će predstavljati turističke potencijale, istoriju i kulturni identitet država iz kojih dolaze.

Za sve vrijeme boravka u Fuđienu, do finalne večeri, djevojke će nadgledati stručni žiri kako bi stekao cjeloviti utisak, prije svega o njihovom ponašanju, inteligenciji, obrazovanju, manirima, sposobnostima i talentima.

"S obzirom da je akcenat takmičenja na turizmu i kulturnom identitetu država učesnica, Nikolić je kao dio obaveznog programa morala da nauči da igra našu nacionalnu igru – Crnogorski oro, koju će izvesti u tradicionalnoj crnogorskoj
nošnji", saopšteno je iz agencije Mis monte.

Najavljeno je da će u Kini biti prikazan njen spot, koji uz poruku i poziv da turisti posjete njenu državu, prikazuje prirodne ljepote Crne Gore.

Nikolić, koja je student druge godine Pravnog fakulteta, bila je volonterka u Udruženjima mladih sa hendikepom i paraplegičara Crne Gore, a i nosilac nagrade đak generacije Osnovne škole "dr Dragiša Ivanović".

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније