Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

Т.С.

07. 10. 2023. 18:26 >> 18:41
1

JOKOVIĆ NA SAJMU U BERANAMA

"Bez obzira na probleme predstoji razvoj poljoprivrede"

Osim što će doprinijeti jačanju turističke privrede, poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrivrede Treći međunarodni sajam poljoprivrede u Beranama ima nemjerljiv nemjerljiv znacaj u odnosu na ostale forme predstavljanja, a ujedno je sjajna prilika za sticanje znanja o najnovijim proizvodnim i potrošačkim trendovima kao i razmjenu iskustava.

To je otvarajući ovaj sajam kazao ministar poljoprivrede Vladimir Joković.

“Bez obzira na probleme sa kojima se suočava naš agrar ubijeđen sam da su pred nama i našim poljoprivrednicima u Crnoj Gori godine domaćinskog razvoja jednog od naših stubova ekonomije – tj. poljoprivrede”, rekao je Joković.

On je dodao da je ministarstvo u potpunosti posvećeno pružanju snažne podrške razvoju poljoprivrede kao sektora od višestruke uloge u razvoju društva i ekonomije a koji se razvija na principima održivosti i čuvanja tradicije i vrijednosti selu.

“U tekućoj godini u Beranama je finansirano 16 projekata koje su dostavili lokalna uprava, mjesne zajednice, grupe sela i individualni proizvođači, u ukupnom iznosu podrške od 165.240 eura a odnose se na rješavanje pitanja vodosnabdijevanja, sanacije i rekonstrukcije seoskih puteva. Kroz mjere podrške i javne pozive za ovu godinu odobrena je podrška za 178 korisnika u iznosu od 277.670 eura i ukupne vrijednosti investicije iznose 567.704 eura”, kazao je ministar Joković.

Predsjednik Opštine Berane, Vuko Todorović, izrazio je uvjerenje da ova smotra agrara postaje svojevrsna prilika za promociju najboljeg iz našeg kraja, sa sve sadržajnijom ponudom, u koju je ove godine po prvi put uključeno izlaganje životinja.

S obzirom na to koliki je značaj poljoprivrede, pozvao je sve uključene u tu djelatnost da udruže snage kako bi se na adekvatan način vrednovala kvalitetna hrana i sirovine koje stvaraju vrijedne ruke domaćina iz našeg kraja.

„Sigurno da bismo u pogledu kvaliteta sirovina i proizvoda mogli konkurisati mnogo razvijenijim sredinama, ali ono na čemu treba raditi je tehnologija proizvodnje i prerade“, kazao je Todorović.

Treći međunarodni sajam poljoprivrede, prehrane i domaće radinosti okupio preko 120 izlagača iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije i Albanije.

Ovaj već tradicionalni sajam organizovala je Opština Berane – Sekretarijat za poljoprivredu, turizam i vodoprivredu, u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније