Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

[ Darko Bulatović, TVCG ]

24. 04. 2023. 07:49 >> 07:50

AKTIVNI TURIZAM U NIKŠIĆU

Slano jezero kao avanturistički centar

Da je Nikšić sa svojom okolinom potencijal za aktivni turizam nije novost, ali čini se da nikad nije u dovoljnoj mjeri taj potencijal korišćen. Nekoliko lakolanih sportskih klubova i agencija u saradnji sa tursitčkom organizacijom pokazali su danas kako se samo jedan lokalitet kao što Slano jezero može višestruko iskoristiti za promociju aktivnog turizma.

Slano jezero kao avanturistički centar. Tako je zamišljeni i tako je danas izgledao ovaj loaklitet koji je najednom mjestu okupio ljubitelje aktivnog odmora i adrenalina.

Među njima i Podgoričanin Duško Mrdak koji je, kaže, želio da se uvjeri u potencijale Slanog jezera sa okolinom.

“Fali ovoga da ljudi dođu sa djecom. Treba da se ugledamo na neke zemlje poput Slovenije. Kod njih kad dođe vikend ovo je jako česta pojava, da vidite da se uražnjavaju svi mogući sportovi u prirodi, da roditelji dolaze sa djecom, da voze kajak, bicikla, da se ide u planinu, da se hoda, znači to je ono čega ima u Crnoj Gori, ali bi trebao biti brojnije, jer živimo na jednom lijepom prostoru”, kaže Mrdak.

Nikšićani više naviknuti na ono što nudi Krupac, danas su osjetili i čari Slanog jezera.

“Prvi put na Slanom, ali odličan doživljaj, atraktivno”, kaže Nikšićanka Marija Kršikapa.
Dok su jedni uživali u aktivnostima na vodi ili na biciklu, za devetogodišnjeg Bogdana savladavanje stijene uz pomoć instruktora Javorka bio je pravi izazov.

“Razmišljao sam gdje ću da stavim noge i ruke, dobar je osjećaj penjati se”, poručio je Bogdan.

Čitava ideju realizovala je lokalna turistička organizacioja u saradnji sa nekoliko sportskih klubova i agencija iz Nikšića. Ideja je privući što više stranih turista i pokazati šta Nikšić sve može da ponudi.

“Tu se nalazi i stijena koja je idealna za planinarenje, okolo je 16 kilometara biciklističkih staza. Koristimo ono što je priroda dala, i sve potencijale koje imamo da iskoristimo za aktivni turizam i za promociju Nikšića kao jedne destinacije koja je idealna za bavljenje sportovima što zbog konfiguracije terena, što zbog nadmorske visine”, ističe za TVCG Miljan Mijušković iz TO Nikšić.

Ideja o Slanom kao avanturističkom centru danas je privukla oko stotinjak posjetilaca iz više crnogorskih gradova.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније