Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

B.Č.J. [ Portal RTCG ]

11. 11. 2021. 08:29 >> 08:31
1

KOVAČEVIĆ

Dozvoliti turistima da dolaze, ne mogu ugroziti destinaciju

Turisti ne mogu da ugroze neku destinaciju i Crna Gora treba da dozvoli turistima da dolaze, kazao je izvrši direktor turističke agencije Galileo Srđan Kovačević komentarišući najavljene nastupe brojnih regionalnih zvijezda u Crnoj Gori za novogodišnje praznike. Dodaje da je i pored pandemije veliko interesovanje građana Crne Gore za putovanja i navodi da su skoro rasprodati svi aranžmani koji su u ponudi. Putuju, kaže, uglavnom vakcinisani.

Tokom ove jeseni veliko je interesovanje građana Crne Gore za putovanja, kazao je izvršni direktor turističke agencije Galileo Srđan kovačević.

"Ljudi su bili zatvoreni godinu i po zatvoreni. Veliko je interesovanje. Sezona je bila ohrabrujuća imali smo brojna putovanja. Svi putevi trenutno vode ka Istanbulu. Svi avionski aranžmani koje smo realizovali ove jeseni išli su preko Istanbula", kazao je Kovačević gostujući u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore.

Dodaje da putuju stalni putnici i to kaže trenutno uglavnom oni vakcinisani.

"Statistika je pokazala da je u grupama putovalo od 85 odsto vakcinisanih pa na više. U pojedinim grupama bilo je i do 100 odsto vakcinisanih. Tako da, čini mi se da, sada putuju vakcinisani", kazao je Kovačević.

Napominje da je prethodna ljetnja sezona bila bolja od prethodne.

"Imali smo dosta putnika, uglavnom individualnih i putovalo se ka standardnim dstinacijama kao što su Egipat i Turska i gdje crnogorci najviše vole da putuju a to je Grčka", navodi Kovačević.

Za Novu godinu aranžmani skoro rasprodati

Za putovanja tokom novogodišnjih praznika, kako navodi Kovačević, aranžmani su skoro rasprodati.

"Okolnosti su takve da za novogodišne praznike nemamo neku posebnu ponudu putovanja. Imamo ponudu za zemlje koje nam to dozvoljavaju. Interesovanje je veliko i već sada, mjesec i po pred polazak, imamo skoro rasprodate aranžmane za destinacije koje smo objavili. To su zemlje okruenja, Grčka, Mađarska, Hrvatska, Turska", kazao je direktor turističke agencije Galileo.

Govoreći o poslovanju turističkih agencija tokom pandemije Kovačević je kazao da turizam prvi osjeti sve probleme pa i probleme pandemije a, kako dodaje, najduže će osjećati i posljedice.

"Situacija je loša ali se nadamo da će ići ka boljem. Nacionalna avio kompanija je uvijek podrška svakoj turističkoj agenciji u zemlji. Najbolje smo sarađivali i sa Montenegro aairlinesom a planirajmo tako da sarađujemo i sa novom kompanijom, potrebno je samo da se okolnosti promijene", kazao je Kovačević.

O nastupu brojnih regionalnih zvjezda u Crnoj Gori za praznike i proslavama u doba pandemije Kovačević je ukazao na iskustva Turske koja, kaže, nije zatvarala granice za turiste. Smatra da turisti ne mogu da ugroze neku destinaciju i poručuje da Crna Gora kao turistička destinacija treba da dozvoli turistima da dolaze.

"Oni u posljednjih godinu i po nijesu zatvorili granice za turiste. Mislim da su oni jedini imali ispravnu politiku. Mislim da turisti ne mogu da ugroze neku destinaciju ili povećaju broj zaraženih, dokaz je i Crna Gora jer nikakva razlika nije u brojkama ove i prošle godine kada smo bili zatvoreni. Zatvaranje granica je nepotrebno. Mi smo turistička destinacija i mislim da treba da dozvolimu turistima da dolaze", ističe Kovačević.

On očekuje da će turistička industija nakon pandemije nastaviti da se razvija krupnim koracima kao i prije pandemije.

"Nemoguće je to zaustaviti. Zemlje okruženja na primjer Turska i Grčka su u avgustu u pojedinim djelovima ostavarivali rekorde. Trebaće samo malo da se situacija sredi i da nastavimo starim stazama", zaključio je Kovačević.

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније