Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

22. 07. 2015. 14:31 >> 14:22

OBLACI PEPELA

Proradilo pet vulkana u Indoneziji

Veće erupcija pet vulkana u Indoneziji izazvale su tamne oblake pepela koji su prekrili velike djelove ove zemlje i zbog kojih su zatvorena tri aerodroma.

 

 

 

Vulkan na planini Raung na ostrvu Java ponovo se danas aktivirao, kada je poslije višenedjeljnog tutnjanja počeo da izbacuje pepeo i kamenje do 2.000 metara u vis, rekao je vladin vulkanolog Surono.

 

 

 

Erupcije planina Gamalama i Dukono na Molukas ostrvima i vulkana Sinabu na ostrvu Sumatra takođe su zatamnjele nebo i primorale evakuaciju preko 1.000 ljudi. 

 

 

Takođe je proradio i vulkan Karangetang na ostrvu Siau.

Portparol ministarstva saobraćaja rekao je da su kasno sinoć zatvoreni aerodromi Džember i Banjuvangi, a međunarodni aerodrom na Baliju bio je danas zatvoren nekoliko sati što je poremetilo letove.

Indonezija ima 130 aktivnih vulkana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније