Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Agencija Anadolija, Objavila: M.M.Lj. ]

24. 12. 2018. 20:04 >> 19:36

PRETRAŽUJU NASELJA

Vulkan u Indoneziji i dalje ključa, prijeti novi cunami

Zvaničnici u Indoneziji, koju je prije dva dana pogodio cunami, upozoravaju da vulkan Anak Krakatau u toj zemlji i dalje ključa, javlja Agencija Anadolija (AA).

 

Stanovnicima okolnog područja izdato je upozorenje da bi moglo doći do novog cunamija.

Portparol Agencije za upravljanje vanrednim situacijama (BNPB) Sutopo Purvo Nugroho izjavio je da postoji opasnost od novog cunamija zbog neprestane erupcije vulkana.

Podsjetimo, najmanje 373 osobe su poginule u udaru cunamija koji je 22. decembra pogodio obale kanala Sunda u Indoneziji.

Portparol Agencije za upravljanje vanrednim situacijama je saopštio da je tokom katastrofe povrijeđeno 1.459 osoba. Traga se za 128 nestalih.

Spasilačke službe još pretražuju pogođena naselja pa se strahuje da bi bilans stradalih mogao i dodatno rasti.

Zvaničnici BNPB-a kao uzrok cunamija navode aktivnost vulkana Anak Krakatau, koje su intenzivirane od septembra.

U zemljotresu jačine 7,5 stepeni i popratnom cunamiju u zaljevu Palu na otoku Sulavesi u septembru je poginulo više od 2.000 ljudi, a oko 1.500 je nestalo.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније