Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

18. 04. 2013. 10:58 >> 11:06

SNIMLJEN KAMEROM

Boston: Steže se obruč oko bombaša

Istražitelji FBI identifikovali su lice osobe koja je osumnjičena za eksplozije na Bostonskom maratonu u ponedjeljak, nakon pregledanja snimaka sa sigurnosnih kamera. Federalni izvor potvrdio je agenciji Rojters da FBI želi da ispita muškarca koji je na kameri robne kuće "Lord end Tejlor" uslikan kako postavlja drugu eksplozivnu napravu dok priča mobilnim telefonom.

Prema navodima istražitelja, muškarac je viđen na mjestu druge eksplozije i nosio je crnu jaknu, sivu duksericu sa kapuljačom, visok je oko 188 centimetara, srednje građe i imao je bijelu bejzbol kapu okrenutu natraške dok je postavljao ranac sa eksplozivom na zemlju.

 

 Britanski tabloid "Dejli mejl" navodi da se na snimku koji je došao u ruke agenata Ef-Bi-Aj vidi da ovaj muškarac koristi mobilni telefon u trenutku prve od dvije eksplozije u ulici Bojston u kojima su poginule tri osobe, a više od 170 ljudi ranjeno. On ponovo razgovara mobilnim 12 sekundi prije druge eksplozije koja se desila blizu mjesta gdje je stajao.

Američka TV mreža Si-Bi-Es prenosi da istražitelji sada pročešljavaju telefonske pozive u toj zoni kako bi utvrdili ko je zvao sa mobilnog neposredno prije eksplozije, dok drugi izvori navode Ef-Bi-Aj ima već listu osoba koje su zvale odatle i pokušavaju da sa nje identfikuju muškarca snimljenog sigurnosnom kamerom.

 Američke vlasti su saopštile da tog muškarca traže ili u svostvu svjedoka ili osumnjičenog, ali da mu ne znaju ime. Federalni agenti su naglasili da do sada još niko nije uhapšen.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније