Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

15. 06. 2015. 13:30 >> 13:28
1

PREGOVORI PROPALI

Grčka kao krava na ledu

Grčka je krava koja klizi po ledu i koja mora biti izvučena na čvrsto tlo, saopštio je predsjednik Evropske komisije (EK), Žan Klod Junker.

Junker je, da bi opisao situaciju u kojoj se Grčka nalazi, upotrebio metaforu za bolne dane u kojima su kreditori pokušavali da pomognu tvrdoglavoj Atini da izbjegne bankrot i katastrofu.

Prošle sedmice se 60 delegacija okupilo u Briselu na samitu Evrope i Latinske Amerike, ali je fokus bio na premijeru Grčke, Aleksisu Ciprasu, koji je diskretno tražio još jedan sastanak sa najmoćnijim evropskim liderom, njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, prenosi B92.

Cipras, čiji su najnoviji predlog reformi odbacili evropski zvaničnici, uspio je da se sastane sa Merkel i predsjednikom Francuske, Fransoa Olandom, ali ti razgovori nijesu bili uspješni, iako je Merkel optimistično poručila da gdje ima volje, ima i načina.

"Nastavićemo da guramo Grčku sa leda", rekao je Junker.

Komesar Evropske unije (EU) za ekonomske poslove, Pjer Moskovici, kazao je da voli grčku tragediju, ali da smatra da je u ovom slučaju vrijeme za srećan kraj.

Zvaničnici EU krivicu za neuspjeh pregovora svaljuju na Atinu, navodeći da nije ništa novo ponudila da bi se obezbijedilo 1,6 milijardi eura za isplatu Međunarodnom monetarnom fondu (MMF) do kraja mjeseca.

Grčka je spremna i dalje da razgovara, dok zvaničnici EU i MMF poručuju da nemaju dozvolu za dalje pregovore.  

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније