Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

11. 04. 2013. 22:38 >> 22:38
1

KRIZA NE POPUŠTA

Nezaposleno 26,3 miliona Evropljana

Sve veća stopa nezaposlenosti mogla bi dovesti do socijalnih nemira u Evropi, upozorava Međunarodna organizacija rada i napominje da je trenutno nezaposleno 26,3 miliona Evropljana, što je skoro 10 miliona više nego prije izbijanja krize 2008. godine.

Stopa nezaposlenosti u Evropskoj uniji je 10,9 odsto, što je 4,1 odsto više nego prije početka ekonomske krize. Pri tome je nezaposlenost brže rasla u zemljama eurozone nego u ostalim članicama Unije, prenosi Al Jazeera Balkans.

Tako je u februaru ove godine nezaposlenost dostigla najviši nivo – 12 odsto. Prema podacima ILO-a u Grčkoj i Španiji nezaposlena je skoro svaka druga osoba.

Sve više nezaposlenih bori se za sve manji broj novih radnih mjesta, napominje ILO.

Međunarodna organizacija rada vjeruje da je mogućnost izbijanja socijalnih nemira u zemljama Unije za 12 odsto veća nego prije izbijanja krize 2008. godine.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније