Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

11. 04. 2013. 10:42 >> 10:45

GRČKA

Generalni štrajk 1. maja

Savez sindikata grčkih radnika u privatnom sektoru (GSEE) najavio je za 1. maj novi generalni štrajk, drugi od početka godine u krizom pogođenoj zemlji.

"GSEE je jednoglasno odlučio da održi generalni štrajk 1. maja", rekao je predsjedavajući Saveza sindikata koji okuplja skoro pola miliona radnika, Janis Panajopulos.

Grčka Vlada je ranije, zbog kalendarski kasnijeg obilježavanja Uskrsa ove godine, 5. maja, državni praznik povodom 1. maja premjestila na 7. maj kako bi pomogla trgovcima da postignu maksimalnu prodaju tokom Cvjetne nedjelje, prenosi B92.

Grčka je ušla u šestu godinu recesije, a Grci su u posljednje tri godine često organizovali demonstracije zbog strogih mjera štednje, neophodnih za dobijanje međunarodne pomoći za izlazak iz krize i sprječavanje bankrota.

Evropska unija (EU) i Međunarodni monetarni fond (MMF) Grčkoj su od 2010. godine dali pozajmice u iznosu od 240 milijardi EUR.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније