Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

08. 04. 2013. 13:37 >> 13:37

EKSTREMIZAM

Hamas hapsi zbog moderne frizure

Policija u Gazi, koja pripada radikalnom islamističkom pokretu Hamas, počela je da hapsi mladiće koji koriste gel za kosu ili nose druge modernije frizure. Kazna je nasilno brijanje glave.

Ajman al-Sajed(19), moler, imao je kosu dugačku do ramena, zbog čega ga je policija uhapsila prošle sedmice i obrijala mu glavu.

"Policija ne uhapsila dok sam se vraćao sa posla. Ubacili su me u džip zajedno sa 10-ak drugih, koji su bili zbijeni u zadnjem dijelu vozila. U stanici smo postrojeni, a jedan policajac nam je obrijao glave. Izbrijao je dva reda kose, od čela do potiljka i od jednog uva do drugog i poručio namda mogu da završimo posao kod frizera", priča Ajman al-Sajed(19), stanovnik Gaze.

"Jedino što želim je da odem iz ove zemlje", rekao je al-Sajed.

Zvaničnici Hamasa tvrde da je brijanje bilo izolovano ponašanje pojedinih policajaca, koje se neće ponoviti.

Nekoliko dana ranije, parlament Gaze je uveo polnu segregaciju u školama, koja se odnosi na đake koji imaju devet godina.

Aktivisti Hamasa vrše pritisak na žene, zahtijevajući da se pokrivaju. Zabranili su ženama da učestvuju na maratonu koji su finansirale UN, zbog čega je i otkazan.

Takođe, muškarcima su zabranili uske ili plitke pantalone.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније