Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

31. 03. 2013. 08:15 >> 08:22

S. KOREJA - SAD

SAD: Ozbiljne prijetnje Pjongjanga

Ozbiljno shvatamo ratne prijetnje koje je izrekla Sjeverna Koreja. SAD su odlučne da zaštite sebe i svoje saveznike, saopštila je Bijela kuća, javljaju agencije.

Sjeverna Koreja je juče saopštila da je korejsko polustrvo ušlo u ratno stanje, zaprijetivši da će srušiti jedan fabrički kompleks lociran na granici sa Južnom Korejom, a koji predstavlja simbol dosadašnje saradnje dvije države.

"Vidjeli smo izvještaje o novim, nekonstruktivnim saopštenjima iz Sjeverne Koreje. Ozbiljno ih shvatamo i blisko sarađujemo po tom pitanju sa našim saveznicima u Južnoj Koreji", izjavila je portparolka Savjeta za nacionalnu bezbednost Bijele kuće Kejtlin Hajden.

Ona je dodala da nova izjava iz Pjongjanga samo prati dosadašnju matricu ratobornih izjava.

Sjeverna Koreja je saopštila da će se prema južnom susjedu ponašati u skladu sa pravilima ratnog stanja i da će odgovoriti na svaku provokaciju SAD i Južne Koreje, bez upozorenja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније