Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

02. 02. 2013. 09:50 >> 09:50

UPOZORENJE

Južna Koreja i SAD održaće zajedničku vojnu vježbu

Seul i Vašington održaće zajedničku pomorsku vojnu vežbu početkom iduće sedmice, objavila južnokorejska novinska agencija Jonhap.

Održavanje vojne vježbe doživljava se kao upozorenje Severnoj Koreji koja je nedavno zaprijetila novom, trećom nuklearnom probom, prenela je agencija AFP.

Zajednička vojna vježba, u kojoj će učestvovati i američka nuklearna podmornica i drugi vojni brodovi, započeće u ponedeljak u Istočnom moru u južnokorejskom gradu Pohang.

Tenzije na Korejskom poluostrvu rastu, a Pjongjang je nedavno zaprijetio nuklearnom probom kao odgovor na uspostavljanje novih sankcija Ujedinjenih nacija zbog lansiranja rakete dugog dometa u decembru.

Sjeverna Koreja je saopštila da je lansiranje rakete bilo u naučne svrhe s ciljem postavljanja satelita u orbitu, međutim zapadne sile vjeruju da je reč o balističkom raketnom testu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније