Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

15. 10. 2014. 20:59 >> 20:58

OKONČANA POBUNA

Brazil: Zatvorenici oslobodili taoce

Zatvorenici u zatvoru u Parani, na jugu Brazila, koji su u ponedjeljak za taoce uzeli 12 nadzornika i neutvrđen broj zatvorenika okončali su u srijedu pobunu nakon dva dana pregovora.

„Pobuna je okončana, svi taoci su oslobođeni“, rekao je portparol sekretarijata u pravosuđu države Parana.

 

 

„Počeo je transfer zatvorenika u druge zatvore u Parani i (susjednoj državi) Santa Katarini“, dodao je on.

Prema ovom zvaničniku, ukupno 28 zatvorenika će biti prebačeno iz kazneno-popravnog zatvora Guarapuava, u središtu države, gdje je bila pobuna. Uslov pobunjenika da bi se okončala pobuna bio je da ih prebace u drugi zatvor, ali nijesu objasnili zašto žele mijenjati zatvor, rekao je portparol.

U toku pobune, slike na televizijskom kanalu Globo News su prikazale tri osobe napola gole, očigledno nadzornici, kako svezani sjede na krovu jedne od zatvorskih zgrada, a čuvaju ih zatvorenici čija su lica prekrivena majicama.

Zatvorski centar u Guarapuavi ima 240 zatvorenika i ova pobuna je bila peta u nešto više od mjesec dana u zatvoru u Parani, i prema Sindarspenu, 21. od decembra 2013. godine.

U brazilskim zatvorima se nalazi oko 563.000 zatvorenika, na četvrtom mjestu u svijetu, iza Sjedinjenih Američkih Država, Kine i Rusije, prema brojkama koje je objavio Amnesty International.

Prema nevladinoj organizaciji za ljudska prava Conectas, nedostaje 200.000 mjesta da bi se izbjegli problemi prenatrpanosti u brazilskim zatvorima, glavnom uzroku pobuna.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније