Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.B. [ Tanjug ]

20. 04. 2024. 17:13 >> 17:17
Čitaj mi:

ABAS

"Nesalomivi palestinski narod osujetiće sve politike Amerike"

Amerika je prekršila sve međunarodne zakone i odustale od obećanja u vezi sa rešenjem o dvije države i postizanjem mira u regionu, rekao je predsjednik Palestinske samouprave (PA) Mahmud Abas,

Abas se oglasio nakon što je Vašington stavio veto na nacrt rezolucije SB UN za punopravno članstvo Palestine u ovoj međunarodnoj organizaciji.

U intervjuu za palestinsku agenciju VAFA, Abas je naglasio da ''neodgovoran'' i ''sraman'' veto Amerike predstavlja ''agresiju'' na prava, istoriju, zemlju i svetinje palestinskog naroda, kao i da je ovim potezom dovedeno u pitanje poštovanje volje međunarodne zajednice.

''Dok se svijet slaže oko primene međunarodnog zakona i stoji uz Palestinu, Amerika nastavlja da podržava okupaciju, odbijajući da primora Izrael da prekine svoj genocidni rat. SAD obezbeđuju Izraelu oružje i sredstva koja ubijaju našu decu i uništavaju naše domove, a protiv nas stoji na međunarodnim forumima, i ne doprinose bezbednosti i stabilnosti u regionu”, istakao je predsednik PA.

Abas je optužio administraciju predsjednika Džozefa Bajdena da ne poštuje obećanja i obaveze, ćuti o navodnoj izraelskoj krađi palestinskih sredstava, uprkos tvrdnjama da želi da ojača uticaj PA u regionu.

On je dodao da je neophodno da Amerika shvati da se Bliski istok neće stabilizovati bez pravednog rješenja palestinskog pitanja, ističući da je ''Jerusalem, sa svojim islamskim i hrišćanskim svetinjama, crvena linija koju niko ne može da pređe”.

Abas je kritikovao, kako navodi VAFA, američku politiku dvostrukih standarda i podrške Izraelu u agresiji na palestinski narod, navodeći da to neće stvoriti realnost prihvatljivu za palestinski narod i nikome neće donijeti sigurnost i mir.

''Palestinski cilj je nepromjenljiv. Žrtve, strpljenje i otpornost palestinskog naroda na njihovoj zemlji i njihova nesalomiva volja osujetiće sve politike koje podržava Amerika. Oni neće dozvoliti dogovore koji ne služe nacionalnom interesu, a sve zavjere će se srušiti pred stvarnošću i moći Jerusalima”, zaključio je Abas.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније