Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.J. [ Politika.rs/Tanjug ]

07. 04. 2024. 21:51 >> 21:51

u Jerusalimu

Najmanje 50.000 demonstranata na protestu traži oslobađanje talaca

Najmanje 50.000 demonstranata okupilo se ispred zgrade Kneseta u Jerusalimu na večerašnjem mitingu kojim se obilježava pola godine zatočeništva za preostala 133 taoca koje drži Hamas u Pojasu Gaze, rekao je portparol Foruma porodica talaca i nestalih osoba koji je organizovao protest.

Učesnici protesta su pozvali izraelsku vladu, a posebno premijera Benjamina Netanijahua, da postignu dogovor o oslobađanju talaca, prenio je Tajms of Izrael.

Hamasovi naoružani napadači upali su iz Pojasa Gaze na jug Izraela 7. oktobra kada su ubili 1.200 ljudi i zarobili 253 taoca, uključujući djecu, starije osobe, civile i vojnike.

Polovina talaca je oslobođena krajem novembra na osnovu sporazuma o kratkotrajnom primirju između Izraela i Hamasa, prenosi Tanjug.

Razgovori o postizanju još jednog prekida vatre, koji bi uključivao oslobađanje još desetina preostalih talaca, nastavljeni su danas u Egiptu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније