Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Mina biznis [ R.B. ]

31. 03. 2024. 17:16 >> 17:16

UHAPŠEN ITALIJAN

U Grčkoj razotkriven šverc nafte

Grčka policija uhapisla je u Atini italijanskog državljanina, kojeg je identifikovala kao vođu kriminalne organizacije koja je navodno nezakonito zaradila 21 milijardu dolara od šverca nafte.

Prema Interpolu, Italijan je bio vodeći član kriminalne organizacije koja se bavila međunarodnim švercom naftnih derivata, a koja je kao vlasnik tankera, vršila pretovar naftne iz latinoameričkih luka u druge širom svijeta, prenosi Capital.ba.

Ta kriminalna mreža navodno je kupovala satelitske repetitore i uređaje za identifikaciju od povučenih brodova koji se nalaze u azijskim lukama, instalirala ih na svoje tankere za naftu i isključivala ih tokom transporta naftnih derivata, a tako su prolazili kontrole.

Grčka policija je saopštila da je uhapšeni Italijan vodio lagodan život i živio sa porodicom u vili u primorskom dijelu na periferiji Atine, kao i da je redovno putovao u luksuznim automobilima.

On je prethodno bio uhapšen u Dubaiju, ali je pušten nakon presude nadležnog suda, prema kojoj je bio samo posrednik i potpuno nepovezan sa zločinima za koje je optužen.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније