Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

P.R. [ Anadolija ]

28. 03. 2024. 15:55 >> 15:57
Čitaj mi:

traže povećanje plata

Radnici Austrian Airlinesa stupili u štrajk

Kabinsko osoblje koje radi u Austrian Airlinesu štrajkuje tražeći povećanje plata.

Nakon što 17 sastanaka Austrian Airlinesa i sindikata VIDA, koja predstavlja zaposlene u aviokompaniji, nije dala rezultate, kabinski radnici su stupili u štrajk na međunarodnom aerodromu Švehat u blizini Beča, glavnog grada Austrije.

Štrajk, koji je počeo tokom noći, nastaviće se do sjutra u podne.

Predsjednik sindikata VIDA Roman Hebenštrajt je naveo da mu je žao što su morali donijeti takvu odluku za vrijeme uskršnjih praznika, te da kabinski radnici u Lufthansi, njemačkoj aviokompaniji koja uključuje Austrian Airlines, rade sa 40 odsto više mjesečnih primanja nego ovdje.

Kompanija je saopštila da je zbog štrajka otkazano više od 400 letova i da je oko 52.000 putnika pogođeno ovom situacijom.

I dok sindikat VIDA traži da se mjesečna primanja zaposlenih povećaju za 27 posto, aviokompanija taj zahtjev smatra nerealnim i predlaže povećanje od 18 odsto.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније