Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

K. J. [ Beta ]

26. 03. 2024. 21:41 >> 21:44
Čitaj mi:

Izraelska vojska potvrdila da je ubila zamjenika vođe vojnog krila Hamasa

Izraelska vojska je večeras zvanično potvrdila da je ubila zamjenika vođe vojnog krila Hamasa Marvana Isu u napadu iz vazduha na centralni dio Pojasa Gaze, početkom ovog mjeseca.

Vojni portparol kontra-admiral Daniel Hagari je na konferenciji za novinare rekao da je Isa bio "jedan od organizatora masakra 7. oktobra", misleći na napade palestinskih ekstremista na jug Izraela u kojima je ubijeno oko 1.200 ljudi i više od 250 talaca odvedeno u Pojas Gaze.

Informaciju o ubistvu Ise Bijela kuća je već objavila 18. marta, podsjća Frans pres.

Portparol je rekao da je zamjenik vođe vojnog krila Hamasa "eliminisan u kompleksnom i preciznom udaru vazduhoplovnih snaga na osnovu dojava vojske i Šin Beta (izraelske bezbjednosne službe)".

Marvan Isa je najviši zvaničnik Hamasa kojeg je izraelska vojska ubila u Gazi od početka rata.

Njegovu smrt je ranije objavio savjetnik za nacionalnu bezbjednost Bijele kuće Džejk Saliven na konferenciji za novinare. U to vrijeme je izraelska vojska još provjeravala posljedice udara na Nuseirat 10. marta, preniji su izraelski mediji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније