Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.Č.J. [ N1 ]

25. 03. 2024. 08:35 >> 08:35
Čitaj mi:

6,9 po rihteru u papui novoj gvineji

Zemljotres odnio tri života, uništio 1.000 domova

Troje ljudi, uključujući dvoje djece, poginulo je u zemljotresu koji je u nedjelju ujutro pogodio region Istočni Sepik u Papui Novoj Gvineji.

Zemljotres jačine 6,9 stepeni Rihterove skale uništio je oko 1.000 domova, a epicentar zemljotresa bio je 38 kilometara od grada Ambunti, na dubini od oko 40 kilometara, prenosi ABC njuz.

Guverner provincije Istočni Sepik, Alan Bird izjavio je da je zemljotres nanio materijalnu štetu u većem dijelu provincije, koju su nedavno pogodile poplave.

U zoni epicentra više od 90 kuća je potpuno ili djelimično uništeno.

Obilne padavine u kombinaciji sa jakim vjetrovima ranije ovog mjeseca izazvale su velike poplave i pokrenule klizišta u Papui Novoj Gvineji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније