Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.B. [ Politika.rs ]

18. 03. 2024. 18:42 >> 18:43
Čitaj mi:

NA POVRŠINI OD 3.000 HEKTARA

NATO u Rumuniji gradi najveću vojnu bazu u Evropi

U Rumuniji su počeli radovi na najvećoj vojnoj bazi NATO u Evropi.

Veličine malog grada, na površini od skoro 3.000 hektara, na toj lokaciji će moći trajno da bude do 10.000 NATO vojnika i njihovih porodica.

Projekat vrijedan 2,5 milijardi eura, obuhvata piste, platforme za naoružanje, hangare za vojne avione, ali i škole, vrtiće, prodavnice, pa čak i bolnicu, prenio je rumunski Juronjuz.

Baza Mihail Kogalnicčeanu u okrugu Konstanca pretvoriće u najznačajniju lokaciju NATO u Evropi.

Radovi na proširenju su u punom jeku, ali kada se završe, ova baza će postati najveća NATO baza u Evropi, pa će nadmašiti i njemačku bazu Ramštajn.

"Ta baza će postati najvažnija stalna vojna struktura NATO u neposrednoj blizini sukoba na jugu Ukrajine. Nemojmo zamišljati da će se ovaj sukob završiti ove godine 2025., 2026. godine, to je dugoročni sukob", istakao je Dorin Popesku, geopolitički analitičar, prenosi Tanjug.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније