Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.M. [ RTS ]

04. 03. 2024. 11:43 >> 11:43
Čitaj mi:

primarni izbori

Niki Hejli pobijedila Trampa u Vašingtonu

Na republikanskim primarnim izborima u Vašington distriktu pobijedila je Niki Hejli, osvojivši glasove svih 19 delegata.

Pobjeda Niki Hejli na primarnim izborima Republikanske partije u Vašington distriktu prva je njena pobjeda u trci za kandidaturu za predsjednika SAD.

Hejli, jedini preostali protivnik Donalda Trampa, osvojila je 62,9 odsto glasova, naspram 33,2 odsto koliko je osvojio bivši predsjednik.

Nije iznenađujuće to što republikanci u Vašingtonu odbacuju Donalda Trampa i sav njegov haos, saopštila je Olivija Perez-Kubas, portparolka kampanje Niki Hejli.

Ističe da je Hejli prva žena koja je pobijedila na nekim primarnim izborima Republikanske partije.

Agencija Rojters prenosi da je pobjeda bivše ambasadorke SAD u UN simbolična, budući da u procesu nominacije vodi Donald Tramp i da distrikt Kolumbija nema svoje predstavnike sa pravom glasa u Kongresu.

"Namjerno sam se držao podalje od glasanja u Distriktu Kolumbija, jer je to 'močvara', sa vrlo malo delegata i bez ikakvih prednosti", naveo je Tramp na platformi Truth Social.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније