Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

P.R. [ Beta ]

22. 02. 2024. 11:17 >> 11:20
1
Čitaj mi:

DONATORSKI SKUP

Bajden nazvao Putina "ludim kučkinim sinom", Kremlj kaže sramne izjave

Predsjednik SAD-a Džo Bajden nazvao je ruskog predsjednika Vladimira Putina "ludim kučkinim sinom" u obraćanju sinoć na skupu sa donatorima za prikupljanje sredstava za svoju izbornu kampanju.

Bajden je govorio o klimatskim promjenama kada je ubacio i kritiku Putina.

"Imamo lude kučkine sinove kao Putin i drugi, i stalno moramo da brinemo o nuklearnom sukobu, dok je egzistencijalna prijetnja čovječanstvu klima", rekao je sinoć Bajden.

On se obraćao donatorima u privatnom domu u San Francisku u okviru trodnevne akcije prikupljanja sredstrava za kampanju za predsjedničke izbore u novembru kada će se kandidovati za drugi mandat.

Portparol Kremlja ocijenio je danas "sramnim" izjave američkog predsjednika Bajdena, prenosi agencija Frans pres.

"To je ogromna sramota za SAD, ako predsjednik takve jedne zemlje koristi takav jezik, to je zaista sramno", rekao je Dmitrij Peskov u videu koji je danas objavio novinar ruske javne televizije.

Bajden se sinoć osvrnuo i na izjave svog najvjerovatnijeg republikanskog rivala na izborima, bivšeg predsjednika Donalda Trampa.

Tramp je uporedio sumnjivu smrt u zatvoru ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog sa svojim pravnim problemima u SAD. Tramp, koji je kažnjen sa 350 miliona dolara u sudu u Njujorku zato što je godinama lagao o svom bogatstvu u finansijskim izvještajima, to je nazvao "komunizmom ili fašizmom".

"Neke od stvari koje ovaj čovjek govori, kao to što se poredi sa Navaljnim i kaže da je on progonjen kao Navaljni zato što je naša zemlja postala komunistička zemlja. Ne znam odakle, dođavola, to dolazi", rekao je Bajden.

Bajden je dodao da bi, da je on sam tako nešto izgovarao prije 10 ili 15 godina, svi mislili da bi trebalo da bude primljen u ludnicu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније