Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ R.B. ]

06. 02. 2024. 21:42 >> 21:42

Brod Oušen Vajking

Spašeno 110 migranata kod obala Libije

Brod Oušen Vajking, koji koristi nevladina organizacija SOS Mediterane, spasio je noćas 110 osoba, uključujući više od 30 maloljetnika bez pratnje koji su bili u prenatrpanom gumenom čamcu kod obale Libije, saopštila je ta nevladina organzacija.

Migranti većinom iz Etiopije i Eritreje su preko broja Alarm foun (Alarm Phone +334 86 51 71 61) kojeg koriste da prijave probleme prilikom prelaska Sredozemnog mora obavijestili posadu Oušen Vajkinga koja je uspjela da u mraku nađe čamac sa 110 prestršenih ljudi.

Među spasenima je 11 žena od kojih dvije trudne, jedna jednogodišnja beba i više od 30 maloljetnika bez pratnje, navela je ta nevladina organizacija čije sjedište je u Marseju.

SOS Mediterane je od 2016. godine ukupno spasao više od 39.000 ljudi u Sredozemnom moru, uglavnom u njegovom centralnom delu što je najopasnija migrantska ruta na svijetu.

U 2023. godini 3.041 migrant je prijavljen kao nestao tokom pokušaja prelaska tog mora na putu za Evropu, prema Međunarodnoj organizaciji za migracije, a od januara ove godine se 110 migranata vodi kao nestalo.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније