Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.B. [ Tanjug ]

25. 01. 2024. 18:27 >> 18:27

ODLUKA

Njujork proglasio Tik Tok i Fejsbuk opasnošću za javno zdravlje

Njujork je postao prvi veliki grad u Americi koji je društvene mreže proglasio „opasnošću po javno zdravlje”

To je saopštio gradonačelnik Erik Adams.

„Prepoznajući opasnost koju društvene mreže predstavljaju za mlade ljude i mentalno zdravlje, komesar za zdravstvo i mentalnu higijenu grada Njujorka Ašvin Vasan izdao je savjet komesara za zdravstvo u kojem se neometan pristup društvenim mrežama i njihovo korišćenje identifikuju kao opasnost po javno zdravlje, baš kao što je to ranije urađeno sa duvanom i vatrenim oružjem”, rekao je Adams u svom godišnjem obraćanju.

On je pozvao kompanije u čijem su vlasništvu društvene mreže da „ne podstiču krizu mentalnog zdravlja”, pogotovo kod mladih.

„Društvene mreže poput TikToka, Jutjuba i Fejsbuka podstiču krizu mentalnog zdravlja dizajnirajući svoje platforme sa zaraznim i opasnim funkcijama”, rekao je Adams.

On je istakao da ne može da dozvoli „da stoji po strani i dozvoli velikim tehnološkim kompanijama da unovče privatnost djece.

"Tako se ugrožava njihovo mentalno zdravlje", zaključio je Adams. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније