Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.B.

09. 01. 2024. 22:53 >> 22:54
Čitaj mi:

PORAST BROJA HODOČASNIKA

Sve više muslimana dolazi u Meku, Arabija nikad posjećenija

Više od 13,5 miliona muslimana obavilo je hodočašće Umru 2023. godine i ovo je najveći broj hodočasnika od kada su zabilježeni dolasci u Saudijsku Arabiju.

Prošle godine je zabilježen porast broja hodočasnika za 58 posto, ukupno pet miliona hodočasnika više nego prošle godine, rekao je ministar za hadž i umru Saudijske Arabije Tavfik al-Rabi‘ah.

"Drago mi je što mogu da podijelim dobre vijesti bez presedana. Najveći broj hodočasnika koji su stigli izvan Kraljevine u 2019. godini bio je 8,5 miliona. Prošle godine, u svjetlu ustupaka koje je uvelo rukovodstvo Kraljevine, broj se povećao na 13.550.000 miliona hodočasnika Umre", rekao je al-Rabija.

Umra je hodočašće u Meku u Saudijskoj Arabiji, koje se može obaviti u bilo koje doba godine, za razliku od hadža koji ima određene datume.

Prema al-Rabiah, zemlja je napravila značajna poboljšanja u razvoju infrastrukture svetih mjesta kroz projekte koji su premašili 1,3 milijarde dolara.

Neki od razvoja uključuju dodavanje 150.000 novih klima uređaja kako bi se pomoglo hodočasnicima da obavljaju svoje rituale tokom vrelih ljetnjih mjeseci i više od 14.000 toaleta i kupatila.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније