Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.Č.J. [ Mina ]

17. 12. 2023. 09:58 >> 09:57
Čitaj mi:

NAREDNE DECENIJE

Turkish Airlines će kupiti 355 Airbus aviona

Turski nacionalni avio prevoznik "Turkish Airlines", najavio je ove sedmice da će tokom naredne decenije naručiti ukupno 355 aviona od evropskog proizvođača Airbus.

Prema francuskoj novinskoj agenciji AFP, plan je dio nastojanja da postane najveći svjetski avio prevoznik. Iz kompanije nijesu otkrili detaljniji vremenski okvir kupovine, prenosi SEEbiz.

Kako prenosi AFP, kupovina će biti dio strateškog plana za period od ove do 2033. godine, u kojem kompanija namjerava ostvariti značajan rast.

Prema avioprevozniku, već su naručili 230 aviona, a osigurali su pravo prvenstva kupovine za dodatnih 125. Airbus je objavio da je avioprevoznik sklopio ugovor o narudžbini 220 aviona. Razlog ove razlike nije poznat.

U svjetlu želje turskih vlasti da njihova zemlja u međunarodnoj zajednici bude poznata kao Türkiye, prevoznik bi takođe trebalo da bude preimenovan u "Türk Hava Yollari".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније