Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

М.М.Љ. [ Mina Biznis ]

10. 07. 2023. 17:42 >> 17:42

VAZDUHOPLOVNI LIDER

Airbus isporučio 316 aviona u prvih šest mjeseci

Svjetski vazduhoplovni lider Airbus objavio je da je rekordna potražnja s indijskog tržišta povećala njegove neto narudžbine u prvoj polovini godine na 1,04 hiljade aviona.

Airbus je rezervisao narudžbine za 500 aviona od niskotarifnog avio-prevoznika IndiGo i 250 od Air India koje su najavljene ili finalizovane na prošlomjesečnom pariskom vazduhoplovnom sajmu.

Ova kompanija je u prvih šest mjeseci imala bruto narudžbe od 1,08 hiljada aviona, dok je u tom periodu isporučeno 316 aviona, prenosi SEEbiz.

U istom periodu prošle godine ova evropska kompanija imala je 442 narudžbine, odnosno 259 neto, a isporučila je 297 aviona.

U tekućoj godini Airbus planira isporučiti 720 aviona.

Kada je riječ o najvećem konkurentu Airbusa, američkom Boingu, on je u periodu od januara do maja ostvario bruto narudžbine od 223 aviona i isporučio njih 206.

Obje kompanije objaviće svoje tromjesečne rezultate 26. jula.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније