Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ N1 ]

28. 11. 2023. 20:49 >> 20:58

RUSKI LIDER

Putin: Zapad sije razdor, želi da opljačka Rusiju

Ruski predsjednik Vladimir Putin kazao je danas za rusku vojnu akciju u Ukrajini da je to "egzistencijalna borba protiv navodnih pokušaja Zapada da uništi Rusiju".

"Branimo bezbjednost i blagostanje našeg naroda, najviše, istorijsko pravo da budemo Rusija – snažna, nezavisna sila, zemlja civilizacije“, rekao je Putin optužujući SAD i njihove saveznike da pokušavaju da „rasparčaju i opljačkaju“, Rusiju.

Ukrajina i njeni zapadni saveznici osudili su rusko delovanje protiv Ukrajine kao ničim izazvan čin agresije, navodi AP.

„Mi se sada borimo za slobodu ne samo Rusije, već cijelog svijeta“ rekao je Putin u govoru učesnicima sastanka koji je organizovala Ruska pravoslavna crkva.

On je osudio kako je nazvao zapadnu „rusofobiju“ tvrdeći da se ruski diverzitet, jedinstvo kultura, tradicija, jezici i etničke grupe jednostavno ne uklapaju u logiku „zapadnih rasista i kolonijalista u njihovu svirepu šemu potpune depersonalizacije, nejedinstva, gušenja i eksploatacije“.

„Ako ne mogu to da urade silom oni će pokušati da zasiju razdor“, rekao je Putin i obećao da će blokirati „svako spoljno miješanje, provokacije sa ciljem izazivanja međuetničkih ili međuvjerskih sukoba“ kao agresivnog djelovanja protiv Rusije kao pokušaj da se još jednom podstakne terorizam i ekstremizam u Rusiji kao sredstvo da se protiv nje bori.

AP podseća da su ruske vlasti pojačale svoje suzbijanje neistomišljenika od početka rata u Ukrajini, da hapse i zatvaraju demonstrante i aktiviste i ućutkuju nezavisne medije.

Putin je rekao da je globalni poredak kome dominiraju SAD postao sve urušeniji i proglasio da Rusija sada predvodi stvaranje ravnopravnijeg svjetskog poretka.

„Hoću da naglasim da bez suverene, snažne Rusije nije moguć trajni stabilan svjetski poredak“, zaključio je on.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније