Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Б.Ч.Ј. [ Beta ]

20. 11. 2023. 13:18 >> 13:31

PREKO PRELAZA RAFA

Prijevremeno rođene bebe iz Gaze stigle u Egipat

Ukupno 28 beba koje su u nedjelju evakusiane iz bolnice Al Šifa u Gazi stigle su danas u Egipat, javlja BBC.

Bebe su stigle u Egipat preko prelaza Rafa.

Dr Mohamed Salama, koji je šef neonatalnog odjeljenja u al-Ahli Emirates bolnici u Rafi rekao je za BBC da ne zna tačno gdje će bebe biti smještene poslije dolaska u Egipat.

„Komitet egipatskog ministarstva zdravlja će ih primiti i onda odlučiti o daljim koracima“, rekao je on za BBC.

Predstavnici Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) su posjetili tu bolnicu u subotu uveče i saopštili da su 32 bebe među desetinama pacijenata u kritičnom stanju u bolnici, u koju su u srijedu ušli izraelski vojnici.

Za sada međutim nije jasna razlika u broju beba, naveo je AP.

Tim UN je ranije saopštio da je u bolnici Al-Šifa ostao 291 pacijent pošto su izraelski vojnici evakuisali ostale pacijente, zaposlene i raseljene Palestince koji su se sklonili tamo.

Ostali su, osim beba, u izuzetno kritičnom stanju, povrijeđeni pacijenti s inficiranim ranama i oni sa povredama kičme koji ne mogu da se kreću.

Obilazak bolnice trajao je jedan sat pošto je odatle otišlo oko 2.500 raseljenih ljudi, pacijenata koji mogu da hodaju i medicinskog osoblja, saopštila je SZO koja je predvodila misiju.

Sa pacijentima je ostalo 25 zdravstvenih radnika.

Izrael već dugo tvrdi da Hamas ima komandni punkt u bolnici i ispod nje.

Bolnica je postala ključni cilj rata protiv te islamske ekstremističke organizacije vladajuće u Gazi, poslije napada na jug Izraela prije šest nedjelja.

Hamas i zaposleni u bolnici su porekli optužbe Izraela.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније